banner_10

Granito vloeren

Wat zijn granito vloeren
Granito vloeren zijn hetzelfde als terrazzo vloeren. Granito vloeren bestaan uit korrels van marmer die gemengd zijn met cement en klei. Nadat de granito vloeren geplaatst zijn moet er worden gewacht tot het opgedroogd is. Zodra de granito vloeren opgedroogd zijn worden deze gepolijst voor een mooie uitstraling.

Wat is het verschil tussen granito en terrazzo vloeren
Er is geen verschil tussen granito vloeren en terrazzo vloeren. De termen granito vloeren en terrazzo vloeren worden vaak door elkaar gehaald. Hierdoor denken veel mensen dat er een verschil is tussen granito vloeren. In Nederland en Frankrijk wordt er over het algemeen gesproken over granito vloeren, terwijl er in Duitsland en Oostenrijk over terrazzo vloeren gesproken wordt.

Granito aanrechtblad
Terrazzo wordt over het algemeen granito genoemd zodra er gesproken wordt over een granito aanrechtblad of granito werkblad. In de keuken worden veel granito aanrechtbladen gebruikt. De reden hiervoor is dat granito aanrechtbladen kras- en stootvast zijn. Hierdoor blijven de granito aanrechtbladen lang mooi en gaat een keuken met granito aanrechtbladen langer mee.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.