banner_11

Mozaiek

Wat is Mozaik
Mozaik is het samenvoegen van kleine stukjes tegel/steen/gekleurd glas tot de gewenste afbeelding ontstaat. Mozaik kan worden gebruikt voor vloeren en muren, maar mozaik leent zich ook voor toepassing op bijvoorbeeld tafels en dergelijke. Mozaik werd al eeuwen geleden gebruikt door de Grieken en Romeinen. Op luxe villa’s werden met mozaik, afbeeldingen van hun keizers/goden gemaakt.

Wat doet Yukler Terrazzo met mozaik
Yukler Terrazzo restaureert naast Terrazzo en granito ook mozaik. Yukler Terrazzo heeft ruime ervaring met mozaik. Hieronder staan een aantal projecten waar we mozaik hebben gerestaureerd.

Teylersmuseum | Restauratie mozaik vloer
Yukler Terrazzo heeft in het Teylersmuseum te Haarlem een vloer met mozaik vloer gerestaureerd. Deze vloer was ernstig aangetast door zout. Het werk aan de mozaiken vloeren is in delen uitgevoerd omdat de zaal die gerestaureerd werd een doorgang vormde naar een andere zaal.

Stedelijk museum | Aanleg terrazzo vloer met mozaik
Yukler Terrazzo heeft in het Stedelijk museum te Amsterdam met mozaik gewerkt. De terrazzo vloer die op en rond de trap zat was in zo’n slechte staat dat deze verwijderd is. Er is een nieuwe terrazzo vloer (in oude stijl)  aangelegd. Naast de nieuwe aanleg zijn de vloeren op de begaande grond en eerste etage gerestaureerd.

Conservatorium hotel | Aanleg en restauratie Terrazzo vloeren met mozaik
Het Conservatorium hotel te Amsterdam is een 19e eeuws gebouw. In dit gebouw zijn terrazzo vloeren met mozaik in de gangdelen en bordessen gerestaureerd.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.