banner_9

Terrazzo vloeren

Wat is Terrazzo?

Terrazzo bestaat uit zandsteen korrels, gebroken marmer of gebroken natuursteen gemengd met water en cement. Dit mengel wordt aangebracht op een tussenlaag van beton. Na verharding van de terrazzolaag wordt de vloer geschuurd, gespachteld en nogmaals geschuurd. Omdat terrazzo in alle vormen en kleuren kan worden “gegoten” wordt terrazzo niet alleen voor vloeren maar ook voor andere toepassingen gebruikt. Het grote voordeel van terrazzo vloeren is dat het duurzaam is.
Wat doet Yukler Terrazzo met terrazzo vloeren

Haagse passage | Restauratie terrazzo vloeren
Vanaf januari 2006 tot oktober 2006 is Yukler Terrazzo bezig geweest met de restauratie van terrazzo vloeren in de Haagse passage. Hierbij is Yukler Terrazzo meewerkend uitvoerder geweest en was daarbij verantwoordelijk voor de inzet van personeel.

 

Stedelijk museum | Aanleg terrazzo vloer met mozaik
In het Stedelijk museum te Amsterdam heeft Yukler Terrazzo met terrazzo vloeren gewerkt. De terrazzo vloeren die op en rond de trap zaten waren in een enorm slechte staat dat deze verwijderd moest worden. Daarom zijn daar nieuwe terrazzo vloeren aangelegd in oude stijl samen met mozaik. Hierbij zijn nog de terrazzo vloeren op de begaande grond en de terrazzo vloeren op de eerste etage gerestaureerd.
Conservatorium hotel | Aanleg en restauratie Terrazzo vloeren met mozaik
Het Conservatorium hotel te Amsterdam is een 19e eeuws gebouw. In dit gebouw zijn de terrazzo vloeren in de gangdelen en terrazzo vloeren in de bordessen gerestaureerd. Dit project met terrazzo vloeren is in 2012 afgerond.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.